Fotograf:
Brødfakta
Hverdagslefse inneholder
141 Kalorier,
25 g Karbo,
5 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Hverdagslefse har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hverdagslefse er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6778 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hverdagslefse!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 140.99 | 2 150.10 | Kcal |
Protein | 4.65 | 70.91 | gram |
Karbohydrat | 25.26 | 385.22 | gram |
Kostfiber | 3.61 | 55.05 | gram |
Fett | 1.57 | 23.94 | gram |
Mettet fett | 0.79 | 12.05 | gram |
Salt | 0.07 | 1.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.47 | Kr 22.42 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 525 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 71,66 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Med denne er du tilbake til det mest tradisjonsrike av det tradisjonsrike i norsk matkultur. Like alminnelig dengang som kneippbrød er nå. Nyt både baking og smaking.
Lag jevning av byggmelet og melken. Kok opp blandingen og avkjøl den helt.
Rør i den av og til.
Når grøten er kald, eltes rugmelet i til det blir en myk, fin, sammenhengende deig. Deigen deles opp i små emner, og den bakes ut til tynne lefser. Disse stekes raskt på begge sider. Bruk takke med god varme. Med en gang lefsene er stekt, legges de i en stabel med klede over.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brødfakta
(Intern: 2232)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift