Fotograf:
Brodogkorn.no
Disse byggtortillaene kan serveres til salat, som taco, eller spises varme med smør, sukker og kanel. Oppskriften inneholder
271 Kalorier,
42 g Karbo,
7 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tortilla med bygg er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3515 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tortilla med bygg!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 270.92 | 148.89 | Kcal |
Protein | 6.67 | 3.67 | gram |
Karbohydrat | 41.56 | 22.84 | gram |
Kostfiber | 4.17 | 2.29 | gram |
Fett | 7.74 | 4.25 | gram |
Mettet fett | 0.66 | 0.36 | gram |
Salt | 1.01 | 0.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.03 | Kr 0.57 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 660 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,36 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen skal ikke være hard. Legg et
kjøkkenhåndkle og plastpose over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
Del deigen opp i 12 like store biter. Form de 12 bitene til boller og klem dem litt flate. La de flate bollene hvile i 10 minutter på benken under et kjøkken håndkle med en plastpose over.
Kjevl «bollene» ut til rundinger som tykke pannekaker på størrelse med stekepannen din. Stek tortillaene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snur du dem og steker på den andre siden. (Prøv å kast dem opp i luften for å snu dem).
NB!
Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre inni et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 28287)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Lefse
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-03-02
Oppdatert dato:2014-03-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift