Hvit Gløgg 2 inneholder
99 Kalorier,
12 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Hvit Gløgg 2 har ingen allergener
Hvit Gløgg 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6926 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvit Gløgg 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 99.21 | 369.09 | Kcal |
Protein | 0.25 | 0.93 | gram |
Karbohydrat | 11.59 | 43.12 | gram |
Kostfiber | 0.57 | 2.12 | gram |
Fett | 0.05 | 0.19 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Alkohol | 7.18 % | | | |
Salt | 0.01 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.71 | Kr 47.28 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 976 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 46,72 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gløggekstrakt:
Hell eplemost i en gryte. Krydderpulver, ingefær, vaniljestang (åpnet og skåret i stykker) has i et gaspose som bindes til, og så ned i mosten. limeskall og stjerneanis likeså i mosten. Varm langsomt opp til kokepunktet, og tas av varmen. Helles på et 1 liter rent sylteglass, kjøles av og settes i kjøleskap.
Fyll:
Skjær aprikosene i fine strimler og ha dem i et ½ liter sylteglass. Hell calvados og hvit portvin over. Lukk og sett til side. (Kan holde seg lenge - men det gjør de ikke)
Hvit Gløgg:
Varm Hvitvinen langsomt opp. Tilsett gløggekstrakten og varm opp igjen - må ikke koke. Fjern gryten fra varmen. Tilsett fyllet incl. calvados og portvin.
Serveres i klare glass.
Tips:
Ønskes en svakere utgave kan der tilsettes mere eplemost eller evt. eplesider. Hvit gløgg er mere delikat og spennende enn alm. rød gløgg
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 25343)
Kategori:
Varme drikker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2008-12-05
Oppdatert dato:2008-12-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift