Hvit mocca iskake med bringebærcoulis



Hvit mocca iskake med bringebærcoulis inneholder 265 Kalorier, 22 g Karbo, 5 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Hvit mocca iskake med bringebærcoulis har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hvit mocca iskake med bringebærcoulis er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6024 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner

Bunner:

2stkeggehviter
1dlmelis
75grmandler

Moccais:

0,5literkremfløte
125grhele kaffebønner
3stkeggeplommer
2stkegg
60grsukker
150grhvit sjokolade

Tilbehør:

500grbringebær frosne
50grmelis

Pynt:

Frisk frukt




Næringsdeklarasjon for Hvit mocca iskake med bringebærcoulis!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier264.821 161.16Kcal
Protein5.0922.32gram
Karbohydrat21.7995.54gram
Kostfiber1.617.06gram
Fett17.1275.07gram
Mettet fett8.8538.80gram
Salt0.100.44gram
Pris på oppskriftenKr 10.70Kr 46.92Kroner
Hele oppskriften veier1 754 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo32,91 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

3-4 dager før isen skal lages: Ta kaffebønnene og legg dem i bløt i fløten. Mens disse trekker, røres de rundt med en skje minst én gang om dagen. Bønnene skal trekke minst 3 dager for å gi nok smak.

Bunn:
Til bunnen tas mandlene som skoldes og hakkes. Eggehvitene piskes stive (høy hastighed på piskeren), melis tilsettes og til sist vendes de hakkede mandler i. Massen has i en springform (23 cm) og bakes i ovn ved 170 grader C, i ca. 25 minutter eller til den er sprø. Kaken avkjøles og trykkes ned til en flad kake.

Moccais:
Fløten siktes, og la den stå længe for å dryppe av, så alt fløten kommer av bønnene. Man kan eventuelt helle fløten over bønnene flere ganger for å få den tykke fløten omkring bønnene løsnet. Eggeplommene, de hele egg og sukker piskes sammen til en luftig masse. Den hvite sjokolade rives fint på råkostjern. "Kaffefløten" piskes og vendes sammen med eggemassen og den revne sjokolade. Massen has oven på bunnen og kaken fryses minst 8 timer.

Tilbehør:
Bringebærene tines og presses gjennom en dørslag med en skje. Saften fra bærene blandes med melis. Hvis bærene er sure tilsettes mere melis, alt etter smak og behag.

Anretning:
Frukten renses. Kaken anrettes på tallerkjerner og pyntes med frukt. Sausen ved siden av.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21823)
Kategori: Iskake
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-04-22
Oppdatert dato:2006-04-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.