Fotograf:
Melk.no
Jordbærsherbet inneholder
118 Kalorier,
25 g Karbo,
2 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Jordbærsherbet har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jordbærsherbet er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3027 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jordbærsherbet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 118.13 | 277.61 | Kcal |
Protein | 1.80 | 4.23 | gram |
Karbohydrat | 25.05 | 58.87 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 1.50 | gram |
Fett | 1.05 | 2.47 | gram |
Mettet fett | 0.61 | 1.43 | gram |
Salt | 0.05 | 0.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.56 | Kr 8.37 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 940 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 84,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Kok opp vann og sukker og tilsett sirup. Ha de bløtlagte gelatinplatene i den varme sukkerlaken under omrøring. Hell laken i en hurtigmikser eller foodprosessor og tilsett jordbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse og tilsett til slutt yoghurt. Hell massen i en bolle og dekk overflaten med plast.
Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin.
Gjenta dette minst to ganger før sherbeten fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
Heldig er den som har en ismaskin: Da er det bare å helle den avkjølte eggekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form og frys den.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 27939)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-12-08
Oppdatert dato:2010-12-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift