Karamellis inneholder
256 Kalorier,
21 g Karbo,
4 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Karamellis har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Karamellis er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6155 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Karamellis!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 256.30 | 350.85 | Kcal |
Protein | 3.52 | 4.82 | gram |
Karbohydrat | 20.73 | 28.38 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 17.70 | 24.23 | gram |
Mettet fett | 10.12 | 13.85 | gram |
Salt | 0.08 | 0.11 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.61 | Kr 6.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 643 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 32,35 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alt unntatt eggeplommene. Pisk eggeplommene og ha dem i resten av røren.
Varm blandingen i kjele til 70 C. Rør jevnlig med en treskje under oppvarmingen. Hell røren over i en bolle som kan fryses. Røren avkjøles mens karamellen lages: Ha sukker og vann i en stekepanne. "Brenn" blandingen på høy temperatur til den er blitt helt mørk. Smak og behag avgjør hvor brent du vil ha smaken. Blandingen blir først seig, så tyntflytende. Da helles den over i resten av røren. Bland alt sammen godt. Putt isen i fryseren. Rør rundt hver time til den er frosset helt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8506)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2003-04-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift