Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus inneholder
61 Kalorier,
3 g Karbo,
10 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt elgkjøtt med pepperrotsaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 61.32 | 348.35 | Kcal |
Protein | 10.39 | 59.02 | gram |
Karbohydrat | 2.75 | 15.62 | gram |
Kostfiber | 0.96 | 5.45 | gram |
Fett | 0.76 | 4.32 | gram |
Mettet fett | 0.25 | 1.42 | gram |
Salt | 0.26 | 1.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.59 | Kr 71.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 409 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,93 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt vann til det dekker kjøttet. Ta opp kjøttet. Kok opp vannet. Sett eventuelt et kjøttermometer i kjøttstykket. Legg i kjøttet, tilsett salt, skrellet gulrot og løk eller purre, laurbærblad og pepperkorn. Kok op og la kjøttet trekke under lokk til termometeret viser 85-90 C, eller til kjøttet så vidt kan løsnes fra bena. Koketid 75-120 minutter, lengst tid for bibringe. Ta kokekaret av varmen og la det stå med lokket på i 15-20 minutter.
Lag i mellomtiden i stand de ekstra grønnsakene. Skrell og skjær gulrøttene i skiver, skyll og skjær purren i biter. Kok grønnsakene for seg i litt av kjøttkraften, 10-15 minutter, til de er så vidt møre. Legg først i gulrøttene, kok purren i ca 5 minutter.
Ta opp kjøttet og hold det varmt. Sil kraften. Lag sausen:
Visp ut melet med melken i et kokekar. Hell i kraften, kok opp under omrøring og la sausen koke i 3-5 minutter. Smak til sausen med revet pepperrot.
Skjær kjøttet i skiver. Anrett det på fat sammen med gulrøtter og purre. Server med kokte poteter, sausen og reven pepperrot i en skål.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9966)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30
Lesere:
9339 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift