Kokt flyndre fra Lofoten



Ingredienser

Flyndre
vann
eddik
salt

2 liter vann
1/2 ss eddik
1 laurbærblad




Fremgangsmåte:

Flyndren renses, hode og spor skjæres av. Flyndren legges i vann tilsatt eddik og salt og får stå litt. Deretter vaskes den grundig. Klipp bort finnene og skjær den i 2 cm tykke skiver. De lengste skivene skjæres over igjen for at de ikke skal bli for lange.

Kok opp 2 liter vann tilsatt 1/2 ss eddik og et laurbærblad. Legg flyndreskivene nedi. La fisken få et lett oppkok. Trekk kasserollen til side slik at det bare syder litt ved kanten av kokekaret.

Flyndren legges pent på fat, hell lake tilsatt kraft og salt et par, tre ganger over fisken og slå laken bort. Til kokt flyndre i Lofoten serveres smeltet meierismør, varme poteter og raspet gulrot.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13793)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 70,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.