Fotograf:
Melk.no
30 august 1896 feiret Trondheim by Nansens Framekspedisjon med festmiddag i Britannia Hotel. Maten var naturligvis utsøkt, og på menyen stod blant annet denne retten, som også i dag serveres i Palmehaven på Britannia Hotel. Oppskriften inneholder
75 Kalorier,
0 g Karbo,
8 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Avkokt flyndrefilet i kaperssaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2 poeng fra 2 lesere
Lesere:
5924 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Avkokt flyndrefilet i kaperssaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 75.11 | 261.42 | Kcal |
Protein | 7.82 | 27.22 | gram |
Karbohydrat | 0.22 | 0.77 | gram |
Kostfiber | 0.01 | 0.03 | gram |
Fett | 4.77 | 16.60 | gram |
Mettet fett | 2.18 | 7.59 | gram |
Salt | 0.40 | 1.40 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.89 | Kr 20.50 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 392 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 1,17 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Mange tenker på flyndre som en fisk som er mer vanlig å spise på restaurant enn det er hjemme. Men det er ingen grunn til at det skal være slik - det tar ikke lang tid å lage et skikkelig gourmet-måltid av flyndre. Bare prøv denne oppskriften og se selv!
Damp fisken forsiktig i fiskekraften smakt til med salt og pepper. Ta ut fiskebitene og bland inn kraften, kapers og kraftsausen. Rør sammen fløte og eggeplommer, bland inn litt av den kokende suppen og hell så dette tilbake i suppebollen under røring. Gi et forsiktig oppkok med fiskebitene i og server straks på rykende varme tallerkener.
Strimler av nykokte grønnsaker og en butterdeigs-postei til er herlig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13921)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift