Avkokt flyndrefilet i kaperssaus





Avkokt flyndrefilet i kaperssaus oppskrift.
Fotograf: Melk.no
30 august 1896 feiret Trondheim by Nansens Framekspedisjon med festmiddag i Britannia Hotel. Maten var naturligvis utsøkt, og på menyen stod blant annet denne retten, som også i dag serveres i Palmehaven på Britannia Hotel.

Oppskriften inneholder 76 Kalorier, 0 g Karbo, 8 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Avkokt flyndrefilet i kaperssaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grflyndrefilet
2,5dlfiskekraft
1dashsalt
1dashpepper
5dlfiskevelouté (lys kraftsaus)
5grkapers
1dlfløte
2stkeggeplommer


Annonse



Næringsdeklarasjon for Avkokt flyndrefilet i kaperssaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75.80263.82Kcal
Protein7.8327.25gram
Karbohydrat0.220.77gram
Kostfiber0.020.07gram
Fett4.8416.85gram
Mettet fett2.308.01gram
Salt0.401.40gram
Pris på oppskriftenKr 5.89Kr 20.50Kroner
Hele oppskriften veier1 392 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mange tenker på flyndre som en fisk som er mer vanlig å spise på restaurant enn det er hjemme. Men det er ingen grunn til at det skal være slik - det tar ikke lang tid å lage et skikkelig gourmet-måltid av flyndre. Bare prøv denne oppskriften og se selv!

Damp fisken forsiktig i fiskekraften smakt til med salt og pepper. Ta ut fiskebitene og bland inn kraften, kapers og kraftsausen. Rør sammen fløte og eggeplommer, bland inn litt av den kokende suppen og hell så dette tilbake i suppebollen under røring. Gi et forsiktig oppkok med fiskebitene i og server straks på rykende varme tallerkener.

Strimler av nykokte grønnsaker og en butterdeigs-postei til er herlig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13921)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22
Lesere: 4660 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 70,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.