Beregn 2 ryggkoteletter per person. Kjøttet legges i en kasserolle med nok lettsaltet vann (1 ts salt per liter vann) til å dekke kjøttet. Kok opp og skum. La så kjøttet småkoke ved svak varme i 1 1/2 time eller til det er godt kokt.
Til kokt reinsdyrrygg serveres buljong, kokte poteter, grønnsaker eller margbein, som er godt til denne retten.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18302)
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-22
Oppdatert dato:2004-07-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.