Fotograf:Matprat.no Har du reinsdyrskav i fryseren kan du lage noen fantastiske kjøttkaker med en god viltsmak. Server kakene med en kremet viltsaus, rotgrønnsaker, poteter og tyttebærsyltetøy. Herlig søndagsmiddag!
1. Rør reinsdyrhakk med salt til det blir seigt.
2. Bland inn krydder og potetmel. Tilsett egg og spe med fløtemelken under omrøring.
3. Form til runde kaker som stekes ca 5 min på hver side.
4. Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca 15 min.
Server med kokte eller stekte poteter, viltsaus og solbærgelé eller tyttebær
Viltsaus (6 porsjoner)
1. Sil opp sjyen.
2. Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einerbær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca 10 min.
3. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 18551)
Tilberedningstid:
20-40 min
Kategori:
Kokt/dampet Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-11-30
Oppdatert dato:2016-11-30