Fotograf:
Matprat.no
I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i hele syv dager før den stekes, så her gjelder det å planlegge litt. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, som elg, lam eller storfe. Oppskriften inneholder
89 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Reinsdyr surstek er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3755 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Reinsdyr surstek!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 89.19 | 830.45 | Kcal |
Protein | 8.19 | 76.26 | gram |
Karbohydrat | 3.44 | 32.03 | gram |
Kostfiber | 0.86 | 8.01 | gram |
Fett | 4.55 | 42.37 | gram |
Mettet fett | 2.59 | 24.12 | gram |
Salt | 0.18 | 1.68 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.41 | Kr 78.31 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 724 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,42 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet i ca. en uke. Snu kjøttet hver dag.
2. Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
3. Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 70° C. Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
4. Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
5. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Kok til de er ”al dente” (ca. 4 minutter). Mens rosenkålen koker, steker du løken i panne med smør. Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.
Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, kokte poteter og rørte tyttebær
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30089)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-28
Oppdatert dato:2012-12-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift