Reinsdyr surstek



Reinsdyr surstek oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
I denne oppskriften skal reinsdyrsteken ligge i surmelk i hele syv dager før den stekes, så her gjelder det å planlegge litt. Om du først tar deg tid til å tilberede steken på denne måten, får du et vidunderlig mørt og smakfullt resultat som lett vil gjøre gjestene dine blanke i blikket. Oppskriften er tradisjonell og rotnorsk, og kan brukes på andre kjøttslag, som elg, lam eller storfe.

Oppskriften inneholder 89 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Reinsdyr surstek er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3755 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgreinsdyrstek
1literkefir
1stkløk
2sssmør
6dlmelk eller vann
2stklaurbærblad
1tshel pepper
2tscrème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
2sshvetemel

SENNEPSKREMET ROSENKÅL:

500grrosenkål
2sssmør
4stkfinhakket sjalottløk
2ssdijonsennep
2dlmatfløte




Næringsdeklarasjon for Reinsdyr surstek!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier89.19830.45Kcal
Protein8.1976.26gram
Karbohydrat3.4432.03gram
Kostfiber0.868.01gram
Fett4.5542.37gram
Mettet fett2.5924.12gram
Salt0.181.68gram
Pris på oppskriftenKr 8.41Kr 78.31Kroner
Hele oppskriften veier3 724 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo15,42 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose og hell surmelk over. La det ligge i kjøleskapet i ca. en uke. Snu kjøttet hver dag.
2. Skyll og tørk steken. Brun den i en jerngryte sammen med løk skåret i båter.
3. Strø på salt, hell over melk, legg i pepper og laurbærblad, og la den trekke over svak varme til steketermometeret viser 70° C. Ta kjøttet opp av sjyen og hold det varmt mens du lager sausen.
4. Bruk sjyen fra steken. Rør melet ut i rømme og visp jevningen inn i sjyen. La sausen småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
5. Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Kok til de er ”al dente” (ca. 4 minutter). Mens rosenkålen koker, steker du løken i panne med smør. Hell på fløte når løken er blank og myk. La dette koke i ca 10 minutter. Smak til med sennep, salt og pepper. Vend til slutt inn rosenkålen.

Server reinsdyrstek i skiver med sennepskremet rosenkål, kokte poteter og rørte tyttebær

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 30089)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-12-28
Oppdatert dato:2012-12-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Reinsdyr surstek.Reinsdyr surstek.
Denne retten har 89,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av rein.Surstek av rein.
Denne retten har 71,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kaffekjøtt.Kaffekjøtt.
Denne retten har 18,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøtt, buljong og margbein.Kjøtt, buljong og margbein.
Denne retten har 44,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Reinsdyrkaker i viltsaus.Reinsdyrkaker i viltsaus.
Denne retten har 134,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.