Fotograf:
Melk.no
Denne retten krever litt forarbeid, men den som venter på noe godt… Oppskriften inneholder
71 Kalorier,
3 g Karbo,
7 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Surstek av rein er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4748 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Surstek av rein!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 71.20 | 713.16 | Kcal |
Protein | 7.10 | 71.12 | gram |
Karbohydrat | 2.97 | 29.75 | gram |
Kostfiber | 0.07 | 0.70 | gram |
Fett | 3.42 | 34.26 | gram |
Mettet fett | 2.00 | 20.03 | gram |
Salt | 0.69 | 6.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.55 | Kr 65.61 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 007 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 16,68 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Legg kjøttet i en plastboks (eller lignende) og hell over surmelken. Legg på lokk og la kjøttet marineres på et kjølig sted i 10 til 14 dager. Snu det 2 - 3 ganger i løpet av denne tiden.
Ta opp kjøttet og tørk av melken godt med et papirhåndkle. Brun kjøttet ved sterk varme i smør i en jerngryte så det blir jevnt brunt på alle kanter. Kok ut gryten med litt vann og bruk dette i kokekraften.
Dryss over krydder og legg kjøttet tilbake i jerngryten. Hell over like deler vann (bl a utkoket) og søt melk så det står kant i kant med kjøttet. Stikk et termometer i den tykkeste delen av kjøttet. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet trekke til termometeret viser 60 - 70 °C (alt etter hvor godt stekt du vil ha kjøttet).
Ta opp kjøttet og avkjøl det før det skjæres i skiver. Surstek smaker også utmerket servert kaldt.
Saus
Kokekraften kan du bruke til å lage saus. Jevn kraften (som du har innkokt til ca 8 dl) med hvetemel blandet med litt av surmelksmarinaden til den er tykk som viltsaus. Rør inn sukkerkulør til sausen er passe brun. Smak til med salt og pepper.
Solbærsaft er godt i en slik saus. Dessuten smaker den også godt med brunost eller snøfriskost. Det blir mye saus, men den er mager og kjempefin å bruke i lapskauser osv.
Server kokte poteter og grønnsaker (for eksempel squash, gulrøtter og kålrot) til sursteken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28530)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-07-24
Oppdatert dato:2011-07-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift