Fotograf:Kim Holthe Kokt krabbekjøtt som smaker friskt av hav er en av de mest fantastiske sjømatrettene man kan servere. Server krabben med loff, smør, majones og sitron.
Dersom du kjøper levende krabbe så koker du den som anvist under.
Tips. Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.
Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.
Server krabbe naturell med loff, smør og majones. Sitronbåter på fatet og eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.
Koking av krabbe.
Kok opp rikelig med vann og salt.
Om du vil bedøve krabbene før koking, stikk en spiss kniv inn mellom øynene.
Legg dem i vannet, men ikke for mange slik at det blir kaldt.
Skal trekkes i ca 20 minutter, litt etter størrelse.
Når beina løsner er de ferdige.
Rensing:
Legg krabben med ryggsiden ned. Brekk av halen og brekk opp fotstøet. Del det eventuelt i to. Brekk den lille tappen som sitter mellom øynene, da følger paven (magesekken) med. Fjern så gjellene i fotstøet. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 1022)
Tilberedningstid:
30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Snacks Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2002-08-22
Oppdatert dato:2021-11-07