Krabbe naturell



Krabbe naturell oppskrift.
Fotograf: Kim Holthe
Kokt krabbekjøtt som smaker friskt av hav er en av de mest fantastiske sjømatrettene man kan servere. Server krabben med loff, smør, majones og sitron.

Oppskriften inneholder 96 Kalorier, 0 g Karbo, 20 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Skalldyr,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Krabbe naturell er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4190 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkkrabbe
2stksitroner
majones
eddik
1dashpepper
loff og smør




Næringsdeklarasjon for Krabbe naturell!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96.11278.77Kcal
Protein19.8957.69gram
Karbohydrat0.351.02gram
Kostfiber0.421.22gram
Fett1.594.61gram
Mettet fett0.260.75gram
Salt1.193.44gram
Pris på oppskriftenKr 16.25Kr 47.13Kroner
Hele oppskriften veier1 160 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,45 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Dersom du kjøper levende krabbe så koker du den som anvist under.

Tips.
Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.

Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.

Server krabbe naturell med loff, smør og majones. Sitronbåter på fatet og eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.

Koking av krabbe.


Kok opp rikelig med vann og salt.
Om du vil bedøve krabbene før koking, stikk en spiss kniv inn mellom øynene.
Legg dem i vannet, men ikke for mange slik at det blir kaldt.
Skal trekkes i ca 20 minutter, litt etter størrelse.
Når beina løsner er de ferdige.

Rensing:
Legg krabben med ryggsiden ned. Brekk av halen og brekk opp fotstøet. Del det eventuelt i to. Brekk den lille tappen som sitter mellom øynene, da følger paven (magesekken) med. Fjern så gjellene i fotstøet. Knekk klørne forsiktig med en nøtteknekker eller sett dem på kant og knekk dem med en hammer.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 1022)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Snacks
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-08-22
Oppdatert dato:2021-11-07


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krabbe naturell.Krabbe naturell.
Denne retten har 96,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.