Ingredienser
4 porsjoner
1 Stor fersk lakseside med skinn
16 Tynne baconskiver uten svor
16 Mandelpoteter
2 Kg ferske grønnsaker:
§ Gulrot
§ Erter (hermetiske eller frosne går greit)
§ Blomkål
§ Broccoli
1 Purreløk
6 Chilipepper røde
6 Hvitløkfedd
1 Agurk
1 Sitron
1 - 2 Flaske(r) tørr hvitvin
1 Liten boks ekte rømme
Ekte smør
Edikk
Sukker
Krydder Fersk:
§ Oregano
§ Gressløk
§ Timian
Krydder tørr:
§ 4 sorter pepper hel(sort, hvit, grønn og rød)
§ Piri piri
Kvernet havsalt
Vann
Fremgangsmåte:
En knallsterk laks med smak av chili, hvitløk og bacon. Surrealistisk godt!!! Garantert en suksess blant venner og til å imponere partneren.
Del laksen i 8 stykker. Finhakk ønsket mengde ferske krydder. Kvern opp og bland sammen ønsket mengde tørre krydder. Finhakk Chilipepperen og hvitløken og bland disse. Del grønnsakene og purreløken i ønsket fasong og størrelse. Skrell mandelpotetene. Lag en lake av edikk, sukker og vann. Bruk en ostehøvel og skiv opp agurken i laken og sett dette i kjøleskapet.
Brun en stor klump ekte smør i en panne og stek baconskivene lett på middels varme. Stek raskt laksestykkene på hver side i samme smøret som baconet, slik at de får stekeskorpe. NB! ikke stek laksestykkene ferdig, kun stekeskorpe! Stek chilipepper og hvitløk raskt i samme smøret som baconet og laksen, og hell dette over i en beholder. Varm opp ovnen til 200 – 225 grader.
Fordel grønnsakene i en stekeform. Hell over godt med hvitvin slik at den kryper et stykke oppover grønnsakene. Fyll et glass hvitvin og drikk dette(litt ekstra kos kan man jo unne seg under matlagingen). Fordel laksestykkene over grønnsakene med skinnsiden ned. Fordel baconstykkene over laksestykkene og hell over smøret med hvitløk og chili. dryss ønsket mengde med krydder og salt over laksen og press ønsket mengde sitronsaft over det hele. Gjem av ferskt krykker til mandelpotetene.
Dekk over med dobbelt lag aluminiumsfolie slik at det blir helt tett. Stek midt i ovnen i 45 - 50 minutter. Damp mandelpotetene, og dryss over ønsket mengde fersk krydder og kvernet havsalt.
Pynt store oppvarmede fat med maten og gi mandelpotetene en klatt ekte rømme. Serveres Gjerne med en god tørr hvitvin.
Oppskrift fra Johnny Kobberød 16 februar 2004.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Johnny Kobberød
(Intern: 2118968696)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-02-17
Oppdatert dato:2004-02-17
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift