Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Marengs med kaffe eller sjokoladekrem oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Marengs med kaffe eller sjokoladekrem



Marengs med kaffe eller sjokoladekrem oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Pettersen
En sprø godbit som passer til kaffien. Lag 8-12 store eller 16-20 små.
Det er 2 versjoner, med kaffe eller sjokoladesmak. Valgfritt. Og se under for tips om pisking av eggehviter som ikke alltid er så lett.


Oppskriften inneholder 275 Kalorier, 35 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Marengs med kaffe eller sjokoladekrem er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
4stkeggehviter
180grsukker

Krem

2dlkremfløte
1,5sssterk kaffe kald eller 2 ss sjokoladepulver
1tsvaniljesukker
1tskakaopulver til pynt som på bildet




Kalorier og næringsinnhold i Marengs med kaffe eller sjokoladekrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier275.07253.75Kcal
Protein3.673.39gram
Karbohydrat34.5131.84gram
Kostfiber0.200.18gram
Fett13.5512.50gram
Mettet fett8.788.10gram
Salt0.150.14gram
Pris på oppskriftenKr 4.24Kr 3.91Kr .-
Hele oppskriften veier554 totalt92 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Bruk en tørr bolle og pisk eggehvitene litt stive. Tilsett sukker litt etter litt mens du pisker den helt stiv. Den skal lage topper i røren når du drar opp pisken.
Varm ovnen til ca 90-100 grader. Legg ut bakepapir på 2 bakeplater og sprøyt ut ønsket mengde og størrelse. Vi lagde 12 store av denne røren. Skal stekes i ca 2 timer, men følg med. Vi syns det er godt når de ikke er helt tørre, for da er de slik deilig seige inni. Kjøl ned og pisk så fløten med enten kaffe eller kakaopulver + litt vaniljesukker.
Snu alle marengstoppene med den flate siden opp. Fordel kremen utover den flate siden og legg den andre delen oppå, slik at vi for eksempel fikk 6 store doble marengstopper med krem i mellom. Dryss over litt kakaopulver

Disse må spises nystekte. Kan ikke fryses og blir vasne etter for eksempel en dag i kjøleskap.

Pisking av eggehviter
La eggehvitene bli romtempererte før dere pisker dem, da blir massen enda luftigere!
Pass på at redskapene er helt rene! Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive. Og pass på at det ikke blir rester av plommen i bollen.
Det kan ta litt tid å få de stive, gjerne opp mot 5-10 minutter, men ikke gi opp. Bruk slik mikser med pisk til å piske hvitene. Ikke blender ol.
Proffene gjør dette med håndpisk, men er litt utfordring.
Se gjerne video på Youtube for generell pisking av eggehviter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Pettersen
(Intern: 34931)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Snacks
Innlagt dato:2020-03-04
Oppdatert dato:2020-03-04
Lesere: 586 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Marengs med kaffe eller sjokoladekrem.Marengs med kaffe eller sjokoladekrem.
Denne retten har 275,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Punsjeboller 2.Punsjeboller 2.
Denne retten har 461,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.