Neslesuppe fra Holtan gård inneholder
53 Kalorier,
2 g Karbo,
2 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Neslesuppe fra Holtan gård har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Neslesuppe fra Holtan gård er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5408 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Neslesuppe fra Holtan gård!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 52.68 | 201.47 | Kcal |
Protein | 2.12 | 8.11 | gram |
Karbohydrat | 1.66 | 6.35 | gram |
Kostfiber | 0.06 | 0.23 | gram |
Fett | 4.16 | 15.91 | gram |
Mettet fett | 2.09 | 7.99 | gram |
Salt | 0.53 | 2.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.30 | Kr 4.97 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 530 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,6 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Klipp nesle om våren, ny og sprø på 10-15 cm (bruk hansker). Vask og forvell neslen i lettsaltet vann. Sil fra neslen og bruk forvellingsvannet i suppa.
Suppe av nesle var populær vårmat i Vestfold. Plantene er fulle av c-vitaminer og jern, og var et endelig tegn på at vårknipa var over. Smelt smøret, rør inn melet og spe med kraft. Nesle og evt. kjørvel/fennikel finhakkes og kokes i suppa 5 minutter. Smak til med salt og pepper og jevn med fløten. Serveres med kokte egg eller kjøttboller.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Bondelaget
(Intern: 17693)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Fylke:
Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-05-06
Oppdatert dato:2004-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift