Oksetunge



Oksetunge oppskrift.
Fotograf: Sara Johannessen
Felles for mye av julematen er at den ofte har særegen og karakteristisk smak, som vi setter stor pris på. Kokt oksetunge er litt sær julemat som smaker utrolig godt!

Oppskriften inneholder 43 Kalorier, 0 g Karbo, 4 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Oksetunge er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 10 lesere
Lesere: 15069 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1stkoksetunge
4stkhel pepper
1stklaurbærblad
1stkgulrot, i biter
0,5stkløk, i båter
Ca 2,5litervann




Næringsdeklarasjon for Oksetunge!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier42.851 483.21Kcal
Protein3.79131.19gram
Karbohydrat0.4013.85gram
Kostfiber0.134.50gram
Fett2.8799.34gram
Mettet fett1.2041.54gram
Salt0.051.67gram
Pris på oppskriftenKr 5.49Kr 190.03Kroner
Hele oppskriften veier3 461 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo3,73 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Hell så mye vann i kjelen at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av før krydder og grønnsaker legges i.
2. La tungen trekke på 90ºC i 2 1/2-3 timer.
3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av.
4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover.

TIPS:
Kokt, kald tunge er nydelig julepålegg som smaker godt sammen med f.eks. ulike majonessalater, litt rømme og tyttebær, frukt, sylteagurk, hakket løk eller løkmarmelade.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20613)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-22
Oppdatert dato:2022-02-28


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Okserull 2.Okserull 2.
Denne retten har 264,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksetunge.Oksetunge.
Denne retten har 42,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Okserull.Okserull.
Denne retten har 307,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt tunge.Kokt tunge.
Denne retten har 177,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.