Fotograf:
Matprat.no
Kokt tunge inneholder
177 Kalorier,
2 g Karbo,
5 g Protein og
16 g Fett pr 100 gr
Kokt tunge har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt tunge er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
24378 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt tunge!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 176.81 | 1 212.54 | Kcal |
Protein | 5.49 | 37.65 | gram |
Karbohydrat | 2.41 | 16.53 | gram |
Kostfiber | 0.47 | 3.22 | gram |
Fett | 16.03 | 109.93 | gram |
Mettet fett | 2.73 | 18.72 | gram |
Salt | 0.69 | 4.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.34 | Kr 57.19 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 743 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 5,45 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Kok opp vann med salt, pepper og laurbærblad.
2. Legg tungen i og la den trekke ca. 1 1/2 time. (Vannet skal dekke hele tungen).
3. Ta tunga opp, gjør et snitt i skinnet og flå det av mens tunga ennå er varm.
4. Avkjøl tungen helt, skjær den i skiver, og server den med maissalat.
Tips: Tunge av kalv, sau eller rein egner seg også godt til koking. Kort ned på koketiden da disse er mindre enn tunge av storfe.
Maissalat
1. La maiskornene renne godt av seg.
2. Ha majones og rømme i en bolle og rør det sammen. Tilsett mais, finhakket løk, tomatkjøtt skåret i små terninger, erter og finstrimlet basilikum. Bland salaten forsiktig.
Majones
1. Alle ingrediensene bør være romtempererte. Rør eggeplommene med sitronsaft, salt og sennep.
2. Spe oljen i en tynn stråle og rør godt hele tiden. Bruk gjerne håndmikser. Smak majonesen til med mer sitronsaft og sennep.
Tips: Majones kan tilsettes finstrimlet bladpersille eller basilikum.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20486)
Kategori:
Pålegg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift