Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kokt tunge oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Kokt tunge



Kokt tunge oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Kokt tunge inneholder 178 Kalorier, 2 g Karbo, 5 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Kokt tunge har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt tunge er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stktunge av storfe
Ca 1litervann
2tssalt
1tshel pepper
2stklaurbærblad

Maissalat

1boks(er)maiskorn
2dlmajones
0,5ssrømme
1stksjalottløk
1stktomat uten kjerne
2ssbasilikum, hakket
1dlerter

Majones

2stkeggeplommer
2tssitronsaft
0,12tssalt
0,5tssennep
2dlolje




Næringsdeklarasjon for Kokt tunge!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178.391 223.37Kcal
Protein5.4937.65gram
Karbohydrat2.4116.53gram
Kostfiber0.453.09gram
Fett16.21111.17gram
Mettet fett2.8019.20gram
Salt0.704.77gram
Pris på oppskriftenKr 8.34Kr 57.19Kroner
Hele oppskriften veier2 743 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Kok opp vann med salt, pepper og laurbærblad.
2. Legg tungen i og la den trekke ca. 1 1/2 time. (Vannet skal dekke hele tungen).
3. Ta tunga opp, gjør et snitt i skinnet og flå det av mens tunga ennå er varm.
4. Avkjøl tungen helt, skjær den i skiver, og server den med maissalat.

Tips: Tunge av kalv, sau eller rein egner seg også godt til koking. Kort ned på koketiden da disse er mindre enn tunge av storfe.

Maissalat
1. La maiskornene renne godt av seg.
2. Ha majones og rømme i en bolle og rør det sammen. Tilsett mais, finhakket løk, tomatkjøtt skåret i små terninger, erter og finstrimlet basilikum. Bland salaten forsiktig.

Majones
1. Alle ingrediensene bør være romtempererte. Rør eggeplommene med sitronsaft, salt og sennep.
2. Spe oljen i en tynn stråle og rør godt hele tiden. Bruk gjerne håndmikser. Smak majonesen til med mer sitronsaft og sennep.

Tips: Majones kan tilsettes finstrimlet bladpersille eller basilikum.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20486)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15
Lesere: 21115 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Okserull 2.Okserull 2.
Denne retten har 251,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Okserull.Okserull.
Denne retten har 299,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt tunge.Kokt tunge.
Denne retten har 178,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oksetunge.Oksetunge.
Denne retten har 42,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.