Oppskrift til Sambusa inneholder
168 Kalorier,
26 g Karbo,
12 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskrift til Sambusa har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Oppskrift til Sambusa er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 32 lesere
Lesere:
20625 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Oppskrift til Sambusa!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 168.18 | 660.53 | Kcal |
Protein | 11.70 | 45.95 | gram |
Karbohydrat | 26.11 | 102.55 | gram |
Kostfiber | 2.44 | 9.58 | gram |
Fett | 1.34 | 5.26 | gram |
Mettet fett | 0.39 | 1.53 | gram |
Salt | 0.03 | 0.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.99 | Kr 27.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 571 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 62,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Deig:
Gjem litt mel. Resten eltes med olje, salt og vannet tilsettes litt etter litt. Deigen skal være fast og formes til fire boller. Hver bolle rulles ut til undertallerken-størrelse. Et stykke pensles med, neste stykke legges oven på og pensles likeså med olje. Sådan fortsettes til alle stykker er stablet.
Fyll:
Potetene skrelles og løkene pilles. Potet og løk skjæres i mindre stykker. Kjøtt, potet og salt has i en stor gryte eller panne. Stekes uten fettstoff (hvis kjøttet ikke er fettfattigt) til væsken er fordampet. Gryten tas av varmen. Hvitløket knuses eller skjæres i mindre stykker. Koriander hakkes. Hvitløk, koriander, alle krydder og sitronsaft blandes i kjøttet.
Deigen rulles til ca. ½ cm tykkelse og deles i fire trekanter. Hvert stykke bakes på en varm tørr panne ca. et minut på hver side. Deigen tas av pannen og de fire lag skilles av. Det siste mel blandes med litt vann til "lim", som brukes til å lukke de trekantede deigstykker. Deigen formes til et kremmerhus ved å legge spissene fra den brede side inn mot midten. Kantene "limes", så kremmerhuset blir tett. Ca. 1. ss kjøtt has i kremmerhuset, som deretter lukkes tett med lim. De stekes gyldne i rikelig med olje i en gryte på begge sider. Tas opp og legges på en tallerken med noe tørkepapir, som kan suge det overskytende olje.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 23009)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Somalia
Innlagt dato:2006-11-12
Oppdatert dato:2006-11-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift