Peanøttkjeks fra Zambia inneholder
406 Kalorier,
32 g Karbo,
12 g Protein og
24 g Fett pr 100 gr
Peanøttkjeks fra Zambia har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Peanøtter, Spor-av-melk, Spor-av-nøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Peanøttkjeks fra Zambia er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
7277 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Peanøttkjeks fra Zambia med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 405.64 | 1 210.59 | 100.88 | Kcal |
Protein | 12.16 | 36.29 | 3.02 | gram |
Karbohydrat | 32.39 | 96.66 | 8.06 | gram |
Kostfiber | 3.65 | 10.89 | 0.91 | gram |
Fett | 24.46 | 73.00 | 6.08 | gram |
Mettet fett | 4.41 | 13.16 | 1.10 | gram |
Salt | 0.27 | 0.80 | 0.07 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.75 | Kr 11.19 | Kr 0.93 | .- |
Hele oppskriften veier | 298 totalt | 298 pr porsj | 25 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 31,93 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
kjeks
(10-12 stk.)
Vask saltede peanøtter og la dem tørke, eller bruk jordnøtter med skall. Finhakk eller mal litt peanøtter i en hurtigmikser til selve deigen. Grovhakk resten av peanøttene.
Bland sukker, malte peanøtter og hvetemel i en bolle. Gni i margarin og arbeid deigen glatt. Ha eventuelt i litt væske (litt av egget).
Trill deigen til en lang pølse. Skjær den i ½ cm tykke skiver. Dypp dem i sammenpisket egg og strø på litt sukker. Trykk kakene ned i grovhakkede peanøtter. Legg kakene på smurt bakeplate eller med bakepapir. Sett kakene midt i ovnen ved 180 C og stek til de er gylne.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13353)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kjeks
Land:
Zambia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift