Del plommene i to og fjern stenen, la skallet være på plommene.
Skjær plommene i små biter og kok dem i vannet i ca. 10-15 minutter til de er myke.
Sil saften gjennom et rent kjøkkenhåndkle som du legger i et dørslag. Det tar gjerne et par timer før all saften er rent gjennom stoffet.
La saften renne gjennom selv, slik at den ikke blir uklar.
Hell den silte saften i en ren kjele og tilsett sukker. Kok i 2-3 minutter. Hell saften på varme og rene flasker. Oppbebares kjølig.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere Lesere: 502 totalt.
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35353)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Saft Innlagt dato:2020-08-01
Oppdatert dato:2020-08-01