Start med å ta av skinnet på rakafisken. Fileter og fjern evt. bein. Legg så filetene til side.
Spyl avskjæret i kaldt vann (hode, bein, skinn).
Legg avskjæret i ei gryte, og fyll opp med øl til det dekker. Kok opp og skum av. La dette trekke i ca 15 min.
Sil ifra avskjæret. Vær obs – det blir mye løse skjell.
Hell ølkrafta tilbake i gryta. Tilsett sirup ( gjerne litt mer enn det står i oppskrifta, om en bruker mer enn 5 dl øl for å dekke avskjæret). Kok opp.
Skjær opp filetene i passende stykker (2-3 cm) og la det trekke i krafta i cirka 3 min.
Fiskestykkene legges på lefse som rulles sammen. Ha sausen i en skål og dypp lefsa for hver bit.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34830)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
Norge Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-25
Oppdatert dato:2019-11-25