Rakafisk kokt i øl og sirup



Rakafisk kokt i øl og sirup oppskrift.
Fotograf: Norsk Tradisjonsmat
Fjellfisk fra Hardangervidda og heimebrygga øl - dette er høytidsmat fra Dagali.

Oppskriften inneholder 177 Kalorier, 25 g Karbo, 11 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rakafisk kokt i øl og sirup er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
600grrakafisk
5dltomtebrygg
2sssirup




Kalorier og næringsinnhold i Rakafisk kokt i øl og sirup med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier176.56501.43Kcal
Protein11.1531.67gram
Karbohydrat24.8070.43gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett3.6410.34gram
Mettet fett0.691.96gram
Salt0.130.36gram
Pris på oppskriftenKr 17.41Kr 49.44Kr .-
Hele oppskriften veier1 136 totalt284 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Start med å ta av skinnet på rakafisken. Fileter og fjern evt. bein. Legg så filetene til side.
Spyl avskjæret i kaldt vann (hode, bein, skinn).
Legg avskjæret i ei gryte, og fyll opp med øl til det dekker. Kok opp og skum av. La dette trekke i ca 15 min.
Sil ifra avskjæret. Vær obs – det blir mye løse skjell.
Hell ølkrafta tilbake i gryta. Tilsett sirup ( gjerne litt mer enn det står i oppskrifta, om en bruker mer enn 5 dl øl for å dekke avskjæret). Kok opp.
Skjær opp filetene i passende stykker (2-3 cm) og la det trekke i krafta i cirka 3 min.
Fiskestykkene legges på lefse som rulles sammen. Ha sausen i en skål og dypp lefsa for hver bit.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34830)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Norge
Fylke: Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-25
Oppdatert dato:2019-11-25
Lesere: 306 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rakafisk kokt i øl og sirup.Rakafisk kokt i øl og sirup.
Denne retten har 176,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.