Ingredienser
finskåret reinkjøtt uten sener og hinner.
fløte/rømme/vikingmelk.
vann.
tyyttebærkraft.
brun geitost.
rosenkål og babygulrøtter,
tyttebær og potetmos.
Fremgangsmåte:
Kok opp kjøttet hurtig i litt mere vann enn kjøtt. skum godt. la trekke i 30 -45 min. sil kraften over i en annen kjele.
Ha i vikingmelken eller fløten og la det trekke for å reduseres noe.
Smak til med tyttebærkraft, ost, salt og pepper.
Når sausen er ferdig og tykk nok, (kan jevnes med brun maizena.) holdes den varm.
Nu brunes kjøttet som nu er tørt og lettere får en brunet overflate.og has i den varme sausen og middagen er ferdig og serveres med potetmos og rosenkål/ gulerøtter.
Det at jeg koker/trekker kjøttet i vann. helst god kraft gjør at jeg fanger opp smaksstoffene fra kjøttet i vannet og det tørre kjøttet er lettere å brune.
Det ser for meg litt dumt ut når man legger stivfrossent kjøtt i stekepannen, først må all væsken vekk før kjøttet kan brunes. jeg har sett noen middager laget på den måten og de så ikke særlig innbydende ut. jeg får opplyse at jeg er kokk og pølsemaker
hilsen bjørn
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Bjørn
(Intern: 2118968774)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-25
Oppdatert dato:2004-07-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift