Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg SukrinMelis (det går også an å bruke Sukrin, men melisen løser seg enda lettere opp), blandet med 1 pose Certo frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes i butikken). Porsjonèr deretter i frysebegere, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.
Blåbærsyltetøyet i butikken har 5 ganger så mye kalorier som det du lager med Sukrin! Dessuten får du dobbelt så mye bær og bedre smak.
Dette syltetøyet er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen er at du får en mye friskere smak, og det er enklere enn å koke syltetøy.
Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart, kan du koke blåbær/Sukrin med syltepulver.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 24442)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Syltetøy/gele Diett/allergi:
Diabetes mat Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-04-09
Oppdatert dato:2017-04-09