Fotograf:Matprat.no Dette er en tradisjonell tysk dessert som de voksne nyter i juletider. Frukten og bærene smaker helt «ünderbart» sammen med en kule is, riskrem eller bare med en god skje nypisket krem. Laken kan siles fra og serveres som likør.
Oppskriften inneholder 206 Kalorier, 39 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
En Romtopf lager du ved å legge bær og frukt i en krukke lagvis med sukker, og helle rom over til det dekker.
Begynn med å legge årets første jordbær. Fyll senere på med bringebær, stikkelsbær, rips, kirsebær, plommer, fersken, pærer med mere. Jo flere sorter frukt og bær, desto finere smak og aroma. Bruk ikke blåbær, de setter lett blåfarge på den andre frukten.
Bær og frukt som skal brukes i Romtopf må være førsteklasses og akkurat passe moden.
Server frukt og bær fra Romtopfen som tilbehør til iskrem, fromasjer, til riskrem eller i dessertglass med en kremdott.
Laken kan serveres lett avkjølt som likør eller blandes i bowler av forskjellig slag.
Skåld plommer og fersken. Skrell epler og pærer. Ta bort steiner og kjernehus. Del større frukter i båter eller biter.
Legg bær og frukt lagvis med sukker etter hvert som de forskjellige slagene blir modne. Hell på så mye rom for hvert lag som blir lagt i krukken at frukt- og bærmassen blir skikkelig dekket. Rør forsiktig rundt av og til så sukkeret løser seg opp. Krukken må stå kjølig hele tiden.
Fortsett med å legge bær, frukt og sukker lagvis og hell på rom til krukken blir full. Rør forsiktig rundt til slutt og hell litt ekstra rom på toppen.
Sett på lokk og la krukken stå kaldt i 4-6 uker før du begynner å servere av innholdet. Det er viktig at massen hele tiden er dekket av rom.
En Romtopf kan stå i 4-5 måneder, så her kan bær- og frukthøsten sette spissen på juledesserten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 9453)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Hermetisering Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2021-09-09