Romtopf



Romtopf oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Dette er en tradisjonell tysk dessert som de voksne nyter i juletider. Frukten og bærene smaker helt «ünderbart» sammen med en kule is, riskrem eller bare med en god skje nypisket krem. Laken kan siles fra og serveres som likør.

Oppskriften inneholder 206 Kalorier, 39 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Romtopf er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 5 lesere
Lesere: 9595 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgbær og frukt
750grsukker
Ca 3,5dllys eller mørk rom




Næringsdeklarasjon for Romtopf!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier205.544 316.34Kcal
Protein0.245.04gram
Karbohydrat38.86816.06gram
Kostfiber0.9519.95gram
Fett0.102.10gram
Mettet fett0.000.00gram
Alkohol6.62 %
Salt0.000.03gram
Pris på oppskriftenKr 11.04Kr 231.84Kroner
Hele oppskriften veier2 100 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo75,62 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

En Romtopf lager du ved å legge bær og frukt i en krukke lagvis med sukker, og helle rom over til det dekker.

Begynn med å legge årets første jordbær. Fyll senere på med bringebær, stikkelsbær, rips, kirsebær, plommer, fersken, pærer med mere. Jo flere sorter frukt og bær, desto finere smak og aroma. Bruk ikke blåbær, de setter lett blåfarge på den andre frukten.

Bær og frukt som skal brukes i Romtopf må være førsteklasses og akkurat passe moden.

Server frukt og bær fra Romtopfen som tilbehør til iskrem, fromasjer, til riskrem eller i dessertglass med en kremdott.

Laken kan serveres lett avkjølt som likør eller blandes i bowler av forskjellig slag.

Skåld plommer og fersken. Skrell epler og pærer. Ta bort steiner og kjernehus. Del større frukter i båter eller biter.

Legg bær og frukt lagvis med sukker etter hvert som de forskjellige slagene blir modne. Hell på så mye rom for hvert lag som blir lagt i krukken at frukt- og bærmassen blir skikkelig dekket. Rør forsiktig rundt av og til så sukkeret løser seg opp. Krukken må stå kjølig hele tiden.

Fortsett med å legge bær, frukt og sukker lagvis og hell på rom til krukken blir full. Rør forsiktig rundt til slutt og hell litt ekstra rom på toppen.

Sett på lokk og la krukken stå kaldt i 4-6 uker før du begynner å servere av innholdet. Det er viktig at massen hele tiden er dekket av rom.

En Romtopf kan stå i 4-5 måneder, så her kan bær- og frukthøsten sette spissen på juledesserten.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 9453)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2021-09-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Romtopf.Romtopf.
Denne retten har 205,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hermetisert frukt.Hermetisert frukt.
Denne retten har 88,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.