Fotograf:
Frukt.no
Å hermetisere gir oss muligheten til å ta vare på og forlenge vår norske fruktsesong. Både epler, pærer, plommer, moreller og kirsebær er godt egnet til hermetisering. Men også rips, stikkelsbær og rabarbra kan hermetiseres med godt resultat. Oppskriften inneholder
88 Kalorier,
21 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Hermetisert frukt er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5460 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hermetisert frukt!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 88.16 | 1 974.78 | Kcal |
Protein | 0.15 | 3.36 | gram |
Karbohydrat | 20.86 | 467.26 | gram |
Kostfiber | 1.88 | 42.11 | gram |
Fett | 0.04 | 0.90 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.00 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.22 | Kr 27.33 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 240 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 94,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Her kan du bruke den frukten som passer deg, f.eks. pærer, plommer, epler, moreller eller kirsebær.
Frukten vaskes, skrelles og deles. Kok sukkerlake av sukker og vann. Trekk frukten forsiktig i sukkerlaken ved 80-90°C, til den blir mør. Legg deretter frukten over på rene og varme glass.
Sukkerlaken kokes opp igjen, siles og helles over frukten på glassene. Hell på så mye at glassene nesten renner over. Tørk av kanten med en ren klut om nødvendig og skru på lokket.
Avkjøl og skru lokket fastere på før glassene settes kjølig for lagring.
Tips: Sukkerlaken kan smakssettes for eksempel med vaniljestang, hel kanel eller stjerneanis.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 27671)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Hermetisering
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-10-12
Oppdatert dato:2010-10-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift