Rosettbakkels



Rosettbakkels oppskrift.
Fotograf: Mat.no
Rosettbakkels inneholder 186 Kalorier, 28 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Rosettbakkels har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Rosettbakkels er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 6908 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
100grhvetemel
1stkegg
1,5dlmelk
1tssmør, smeltet
1sssukker




Næringsdeklarasjon for Rosettbakkels!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier186.40606.62Kcal
Protein7.5724.64gram
Karbohydrat28.1891.71gram
Kostfiber1.545.01gram
Fett4.4814.58gram
Mettet fett1.976.41gram
Salt0.130.43gram
Pris på oppskriftenKr 1.97Kr 6.41Kroner
Hele oppskriften veier325 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo60,47 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.

Bland alt. La røren få stå og svelle ca. 20 minutter. Varm smulten. Dypp jernet (rosettbakkelsjern) først i smulten og deretter i røren. Pass på så røren bare kommer opp til øverste kant av jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Ta dem forsiktig løs fra jernet med en gaffel. Denne røren må være mager for å få fine kaker.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13172)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rosettbakkels fra Christiania.Rosettbakkels fra Christiania.
Denne retten har 164,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosettbakkels.Rosettbakkels.
Denne retten har 186,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosetbakkels 2.Rosetbakkels 2.
Denne retten har 168,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.