Fotograf:
Mat.no
Rosettbakkels inneholder
186 Kalorier,
28 g Karbo,
8 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Rosettbakkels har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Rosettbakkels er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6908 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Rosettbakkels!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 186.40 | 606.62 | Kcal |
Protein | 7.57 | 24.64 | gram |
Karbohydrat | 28.18 | 91.71 | gram |
Kostfiber | 1.54 | 5.01 | gram |
Fett | 4.48 | 14.58 | gram |
Mettet fett | 1.97 | 6.41 | gram |
Salt | 0.13 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.97 | Kr 6.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 325 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Kok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.
Bland alt. La røren få stå og svelle ca. 20 minutter. Varm smulten. Dypp jernet (rosettbakkelsjern) først i smulten og deretter i røren. Pass på så røren bare kommer opp til øverste kant av jernet. Hold jernet i smulten til kakene er gylne. Ta dem forsiktig løs fra jernet med en gaffel. Denne røren må være mager for å få fine kaker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13172)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift