Ryfylke-dravle





Ryfylke-dravle inneholder 103 Kalorier, 11 g Karbo, 3 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Ryfylke-dravle har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Ryfylke-dravle er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 30 porsjoner
10litermelk
10stkegg
1,5literkulturmelk
2,5dlrømme
1kgsukker
1pakkekanel, hel
2,5dlsøt fløte


Annonse



Næringsdeklarasjon for Ryfylke-dravle!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier103.04470.27Kcal
Protein3.4915.93gram
Karbohydrat11.4552.26gram
Kostfiber0.582.65gram
Fett4.6821.36gram
Mettet fett2.8913.19gram
Salt0.100.47gram
Pris på oppskriftenKr 2.28Kr 10.41Kroner
Hele oppskriften veier13 692 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ryfylke-dravle er en eldgammel rett som man som regel spiste med lefser til, og da som oftest til høytider.

Melk og kanel kokes i ca 2 timer eller til melken er lys brun. Pisk 7 egg lett sammen med kulturmelken, rømme, 1 ss hvetemel og halvparten av sukkeret. Hell blandingen i gryten og bland godt. Rør ikke i gryten mens melken sprenger seg. La dravlen småkoke uten røring i 2-3 timer eller til dravlen er kamellbrun.

Lag jevning. Ta av 0,5 liter myse og avkjøl den. Pisk 3 egg og resten av sukkeret sammen med den avkjølte mysen. Hell i mel til jevningen blir så tykk som en pannekakerøre. Ta dravleklumpene ut av gryten, rør jevningen på, kok til det ikke er jevningssmak. Ha dravleklumpene tilbake i gryten og smak til med sukker. Ha fløten i til slutt og gi et oppkok.

Ryfylke-dravle har konsistens nærmest som en tykk suppe når produktet er ferdig, men stivner når dravlen er kald.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13890)
Kategori: Forrett
Land: Norge
Fylke: Rogaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22
Lesere: 6476 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Crêpes Suzette.Crêpes Suzette.
Denne retten har 154,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.