Siruptynnkake fra Rendalen



Siruptynnkake fra Rendalen inneholder 306 Kalorier, 37 g Karbo, 3 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Siruptynnkake fra Rendalen har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Siruptynnkake fra Rendalen er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,9 poeng fra 7 lesere
Lesere: 17795 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2,5kgmargarin (smør)
0,5kgsmult
4litervatn
4,5kghvetemjøl
1kgrugmjøl

Smurning:

3literfløte
5kgsirup
kardemomme




Næringsdeklarasjon for Siruptynnkake fra Rendalen!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier306.1562 760.75Kcal
Protein3.48713.40gram
Karbohydrat37.067 597.30gram
Kostfiber2.02414.10gram
Fett15.553 187.75gram
Mettet fett5.901 209.50gram
Salt0.1632.25gram
Pris på oppskriftenKr 2.57Kr 526.85Kroner
Hele oppskriften veier20 500 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo48,42 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Dette er store porsjoner. Varm opp vatnet (mjølka) ha i margarinen og smult og la det koke godt. Hell det kokede over mjølet og rør godt sammen. Rør deigen av og til før den blir kald. La den stå til neste dag eller til den er kald. Av deigen tar en små emner og baker tynn leiv. Legg på middels varm akke og stek den på den ene sida. Snu og smør kosse med en pensel på hele leiven, la den ligge litt, brett sammen og stek den ferdig. Tas av takka og skjæres opp i passe stykker.
Før i tida ble det brukt ”kussu” til å smøre utover kossa med. Det var en tjukk pinne kløvd i den ene enden, hvor en ren hvit klut ble festet.

Smurning
Varm opp fløten så sirupen blandes godt.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18120)
Kategori: Kaker
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vørterkake 3.Vørterkake 3.
Denne retten har 237,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.