Fotograf:Dansukker
Sjokoladedyppede marengser inneholder 376 Kalorier, 54 g Karbo, 7 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Sjokoladedyppede marengser har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 125 °C.
Bland eggehvite, sukker og muscovadorørsukker i en rustfri bolle. Sett bollen i vannbad (over kokende vann). Visp for hånd til sukkerkrystallene har smeltet. Kjenn på eggehviten mellom fingrene, den skal være helt glatt.
Ta bollen ut av vannbadet, og visp marengsmassen lenge med elektrisk visp på høy hastighet til den er avkjølt. Tilsett melis mens du visper.
Del røren, og tilsett henholdsvis konjakk og peppermynte i hver sin halvdel av røren.
Sprøyt ut små topper på et brett med bakepapir, og stek i ovnen i 2–3 timer eller til toppene er tørre.
Dypp konjakkmarengsene i hvit sjokolade og hakkede pistasjnøtter. Dypp myntemarengsene i mørk sjokolade og hakkede, ristede hasselnøtter.
Oppbevares i en lufttett boks
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35089)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker Innlagt dato:2020-05-26
Oppdatert dato:2020-05-26