Fotograf:Brodogkorn.no Smaken av suksessterte i konfektaktig form! Disse små gule bombene har knasende nøttebunn og silkemyk smørkrem. Smakfulle og dekorative enten anledningen er jul, bursdag - eller en helt vanlig lørdag du er fysen på noe ekstra.
Oppskriften inneholder 439 Kalorier, 32 g Karbo, 6 g Protein og 32 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lag suksesskrem: Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
Lag små nøttemakroner: Mal hasselnøtter eller mandler i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.
Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i sukker litt etter litt og pisk til stiv marengs.
Vend malte hasselnøtter eller mandler forsiktig inn i marengsen ved å bruke en slikkepott.
Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter som (ca. 2 cm i diameter) på en stekeplate dekket med bakepapir.
Stek de små nøttemakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
Montering: Fyll suksesskremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.
Pynt: Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Fyll sjokoladen i en liten sprøytepose. Dekorer de gule bombene med striper av sjokolade. Dryss eventuelt på litt grovhakket nøtter som pynt.
Gule bomber kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil en uke eller sett dem i fryseren.