Skjenning fra Inderøy



Skjenning fra Inderøy inneholder 74 Kalorier, 15 g Karbo, 2 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Skjenning fra Inderøy har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Skjenning fra Inderøy er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 12 lesere
Lesere: 21917 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1,5kgpotet
4ssfarin
havremel til passe deig
byggmel til utbaking
6dlskummet melk
2ssfarin




Kalorier og næringsinnhold i Skjenning fra Inderøy med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier73.881 409.63117.47Kcal
Protein2.2041.983.50gram
Karbohydrat15.40293.8324.49gram
Kostfiber1.2924.612.05gram
Fett0.101.910.16gram
Mettet fett0.030.570.05gram
Salt0.030.630.05gram
Pris på oppskriftenKr 1.38Kr 26.33Kr 2.19.-
Hele oppskriften veier1 908 totalt1 908 pr porsj159 pr stk gram
Energiprosent fra karbo83,37 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 leiver

Skjenning hører til den fremste festmaten på Inderøy. Dette spesielle festflatbrødet hører til varme retter, og spesielt sodd.

Kok potetene med skallet på. La de stå til dagen etter, rens og mal på kjøttkvern to ganger. Ha i sukker og elt inn mel litt om gangen, fra undersiden av deigen. Det kan være stor forskjell på hvordan potetene er, og det skal være minst mulig mel i deigen. Den må ikke bli for fast. Den skal være tørr, seig og fin. Arbeid den godt og bak ut i byggmel.
Ta et emne og kjevle ut etter størrelsen på takken, så tynt som mulig. Trinse leiven fast og stek til løsmelet kan kostes av. Skjenning stekes kun på én side.

Etterpå smøres leiven med melk- og sukkerblanding, og ligg til den er passe stekt. Er takken for varm, blir brødet brent. Er den for kald blir leiven "dødstekt".
Skjær bort den ytterste kanten rundt, og del opp i 8 spisser. Legg skjenningstykkene i kasse med litt press oppå etter hvert som de blir ferdige. De skal være hele og godt gjennomstekte, gulbrune på farge.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13746)
Kategori: Flatbrød
Land: Norge
Fylke: Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Grovt flatbrød med potet.Grovt flatbrød med potet.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.