Skjenning fra Inderøy inneholder
74 Kalorier,
15 g Karbo,
2 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Skjenning fra Inderøy har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Skjenning fra Inderøy er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 12 lesere
Lesere:
21917 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Skjenning fra Inderøy med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 73.88 | 1 409.63 | 117.47 | Kcal |
Protein | 2.20 | 41.98 | 3.50 | gram |
Karbohydrat | 15.40 | 293.83 | 24.49 | gram |
Kostfiber | 1.29 | 24.61 | 2.05 | gram |
Fett | 0.10 | 1.91 | 0.16 | gram |
Mettet fett | 0.03 | 0.57 | 0.05 | gram |
Salt | 0.03 | 0.63 | 0.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.38 | Kr 26.33 | Kr 2.19 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 908 totalt | 1 908 pr porsj | 159 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 83,37 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
leiver
Skjenning hører til den fremste festmaten på Inderøy. Dette spesielle festflatbrødet hører til varme retter, og spesielt sodd.
Kok potetene med skallet på. La de stå til dagen etter, rens og mal på kjøttkvern to ganger. Ha i sukker og elt inn mel litt om gangen, fra undersiden av deigen. Det kan være stor forskjell på hvordan potetene er, og det skal være minst mulig mel i deigen. Den må ikke bli for fast. Den skal være tørr, seig og fin. Arbeid den godt og bak ut i byggmel.
Ta et emne og kjevle ut etter størrelsen på takken, så tynt som mulig. Trinse leiven fast og stek til løsmelet kan kostes av. Skjenning stekes kun på én side.
Etterpå smøres leiven med melk- og sukkerblanding, og ligg til den er passe stekt. Er takken for varm, blir brødet brent. Er den for kald blir leiven "dødstekt".
Skjær bort den ytterste kanten rundt, og del opp i 8 spisser. Legg skjenningstykkene i kasse med litt press oppå etter hvert som de blir ferdige. De skal være hele og godt gjennomstekte, gulbrune på farge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13746)
Kategori:
Flatbrød
Land:
Norge
Fylke:
Nord Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift