Spannost



Ingredienser




Annonse



Fremgangsmåte:

I gamle dager gikk det meste av første melkemål som regel til kalven. men noe ble spart til neste melkemål som skulle bli spannost.

Et spann smøres med litt fett. I den helles råmelken og lokket settes på. Spannet blir satt opp i en stor vannkjele som langsomt kokes opp. Etter 1-2 timer er osten ferdig. Den serveres varm med sukker, kanel og kald melk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13364)
Kategori: Smårett
Land: Norge
Fylke: Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Lesere: 5138 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Soll.Soll.
Denne retten har 89,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jurpe.Jurpe.
Denne retten har 146,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chatpata panir - Krydret ost.Chatpata panir - Krydret ost.
Denne retten har 67,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hverdagskrem 2.Hverdagskrem 2.
Denne retten har 187,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.