Fotograf:Nirus Verden Har du panir i huset, mangler det ikke muligheter på retter. Jeg bruker panir til forrett, middag, dessert, til fyll i brød og på grillen. Osten er meget enkel å lage den kan presses i form, friteres, stekes som kjøttdeig, brukes i salat eller smuldres til fyll. Den er en mettende og god proteinkilde. Husk å spare vannet til forskjellig type deig eller som væske i retter med saus
Tips: Kan serveres med cherry tomater, løkringer og spises med tannpirkere eller grilles på grillpinner med paprika, løkterninger og cherry tomater. Mvh Niru Kumra
Panir:
Kok opp melk.
Deretter tilsettes kefir og når det koker skal du vente til det skiller seg og blir klumpete, sil av i gass klut
Press ut resten av vannet, først med håndflatene og etterpå ved å sett noe tungt over. Dette er veldig viktig fordi osten kan smuldre opp under oppvarming om det enda er vann igjen. Form osten som en kake.
Bruk for eksempel to fjeler og sett osten i midten, så en kjele med vann oppå. Gjør dette i minst 2 timer.
Skjær i rombe format, som sirup snitter.
Chatpata panir
Lag panir, press ut vannet og del opp i biter. Skjær den i ønskede biter for eksempel 3×3 cm.
Varm olje, tilsett panir og stek lett i stekepanne. Strø på chaat masala og pepper. Press sitronsaft over og eventuelt frisk koriander like før servering.
Det smaker herlig!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Nirus Verden
(Intern: 32977)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Smårett Land:
India Innlagt dato:2017-04-21
Oppdatert dato:2017-04-21