Fotograf:
Melk.no
En gammel tradisjonsrik rett som ble brukt til kveldsmat rundt omkring på bygdene før. Bruk det du har av flatbrød, eller brødskalker. Oppskriften inneholder
146 Kalorier,
15 g Karbo,
4 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Jurpe er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9348 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Jurpe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 146.41 | 407.02 | Kcal |
Protein | 4.06 | 11.29 | gram |
Karbohydrat | 15.35 | 42.67 | gram |
Kostfiber | 1.13 | 3.14 | gram |
Fett | 7.39 | 20.54 | gram |
Mettet fett | 4.53 | 12.59 | gram |
Salt | 0.33 | 0.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.09 | Kr 5.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 112 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,93 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Lag saus av melk, 4 ss smør og 4 ss sukker og gi det et oppkok.
Tilsett så opphakkede, tørre brødskalker, flatbrød eller kavring.
Brukes som kveldsmat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 13618)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Smårett
Land:
Norge
Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-12-18
Oppdatert dato:2013-12-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift