Spinatgalette med potet inneholder
82 Kalorier,
9 g Karbo,
4 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Spinatgalette med potet har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Spinatgalette med potet er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
3515 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Spinatgalette med potet!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 82.08 | 258.44 | Kcal |
Protein | 3.99 | 12.56 | gram |
Karbohydrat | 8.63 | 27.17 | gram |
Kostfiber | 1.58 | 4.97 | gram |
Fett | 3.16 | 9.95 | gram |
Mettet fett | 1.73 | 5.45 | gram |
Salt | 0.32 | 1.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.81 | Kr 21.44 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 889 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,05 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Varm ovnen til 180 C. Kle en dyp 23 cm kakeform med bakepapir. Legg potetene i en stor kjele, dekk med kaldt vann, kok opp og la koke i 10 minutter. Hell av vannet og la potetene avkjøles noe før de skjæres i tynne skiver.
Vask spinaten og legg den i en stor kjele med kun det vannet som henger igjen på bladene. Legg på lokk og la det koke til bladene faller sammen. Rør om én gang. La bladene renne godt av i dørslag og klem ut all overskytende væske. Finhakk spinaten.
Visp eggene med kremost og sennep og rør inn hakket spinat og friske urter, f.eks. gressløk, persille, kjørvel eller engsyre.
Legg potetskivene i den forede formen. Legg dem i sirkler fra ytterkanten av formen og inn mot midten. Dekk med en skjefull av kremostblandingen og smør utover. Fortsett å fordele ingrediensene lagvis og dryss på salt og pepper underveis, til alle potetene og kremostblandingen er fylt i. Dekk formen godt med folie og sett den i en langpanne.
Fyll langpannen med kokende vann til det står halvveis opp på formen og stek den i 45-50 minutter. Serveres varm eller kald med salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6023)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-19
Oppdatert dato:2002-03-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift