Stekt fasan inneholder
162 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Stekt fasan har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt fasan er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 6 lesere
Lesere:
18451 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt fasan!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 162.34 | 642.42 | Kcal |
Protein | 10.14 | 40.13 | gram |
Karbohydrat | 1.24 | 4.91 | gram |
Kostfiber | 0.06 | 0.24 | gram |
Fett | 11.80 | 46.70 | gram |
Mettet fett | 3.20 | 12.66 | gram |
Alkohol | 1.50 % | | | |
Salt | 0.47 | 1.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.54 | Kr 49.62 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 583 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 3,05 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Gni den ferdig stelte fasanen godt inn- og utvendig med salt og pepper. Legg den i en passe stor ovnspanne. Dekk bryst og lår med spekkskivene, hell over smeltet smør.
Sett pannen i ovnen ved 175 C i ca 1 time. Øs av og til med oppvarmet vin. Fjern spekkskivene etter ca. 45 minutters steketid, hell litt av rømmen over fuglen. Stek videre ca 15 minutter, til den blir gyllenbrun.
La fasanen stå en stund i ovnen med åpen dør, og strømmen slått av, før den transcheres.
Lag sausen i mellomtiden. Sil sjyen over i en kjele, kok den opp og tilsett resten av rømmen. Rør ut melet i litt vann og jevn sausen, kok den opp under omrøring. Smak til om nødvendig med litt mer krydder. Serveres i en skål for seg.
Server gjerne med varm surkål og ananasbiter fra boks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8042)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.