Stekt fasan



Stekt fasan inneholder 162 Kalorier, 1 g Karbo, 10 g Protein og 12 g Fett pr 100 gr
Stekt fasan har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt fasan er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 6 lesere
Lesere: 18451 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkferdig stelt fasan
1dashsalt
1dashpepper
4skive(r)spekk, tynne
2sssmør eller margarin, smeltet
2,5dlhvitvin
1,5dlrømme

Saus:

4dlsjy fra fasanen
2sshvetemel
1dashsalt
1dashpepper




Næringsdeklarasjon for Stekt fasan!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier162.34642.42Kcal
Protein10.1440.13gram
Karbohydrat1.244.91gram
Kostfiber0.060.24gram
Fett11.8046.70gram
Mettet fett3.2012.66gram
Alkohol1.50 %
Salt0.471.85gram
Pris på oppskriftenKr 12.54Kr 49.62Kroner
Hele oppskriften veier1 583 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo3,05 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Gni den ferdig stelte fasanen godt inn- og utvendig med salt og pepper. Legg den i en passe stor ovnspanne. Dekk bryst og lår med spekkskivene, hell over smeltet smør.

Sett pannen i ovnen ved 175 C i ca 1 time. Øs av og til med oppvarmet vin. Fjern spekkskivene etter ca. 45 minutters steketid, hell litt av rømmen over fuglen. Stek videre ca 15 minutter, til den blir gyllenbrun.

La fasanen stå en stund i ovnen med åpen dør, og strømmen slått av, før den transcheres.

Lag sausen i mellomtiden. Sil sjyen over i en kjele, kok den opp og tilsett resten av rømmen. Rør ut melet i litt vann og jevn sausen, kok den opp under omrøring. Smak til om nødvendig med litt mer krydder. Serveres i en skål for seg.

Server gjerne med varm surkål og ananasbiter fra boks.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8042)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.