Stikkelsbærvin



Stikkelsbærvin inneholder 72 Kalorier, 17 g Karbo, 0 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Stikkelsbærvin har ingen allergener
Stikkelsbærvin er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 11140 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
12kgbær
10kgsukker
40litervann
15grgjæringssaltIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!




Næringsdeklarasjon for Stikkelsbærvin!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier71.5244 353.13Kcal
Protein0.1593.02gram
Karbohydrat17.1710 647.98gram
Kostfiber0.58359.69gram
Fett0.1274.42gram
Mettet fett0.0212.40gram
Salt0.000.90gram
Pris på oppskriftenKr 2.21Kr 1 370.53Kroner
Hele oppskriften veier62 015 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo96,02 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bærene må renses godt for blad og stilker før de knuses. Fyll på med lunkent vann og halvparten av sukkeret i en stor plastbalje. Tilsett gjær og noen pakker med hakkede rosiner. Rør godt ut. Dekk baljen med et klede og la den stå i romtemperatur i 5-8 dager.

Tilsett resten av sukkeret og tapp saften over på en ren ballong. Pass på at grumset ikke følger med. Du bør riste ballongen annenhver dag.

Sett på gjærlås og la den stå til gjæringen er over. Du ser det når det ikke "plupper" mer i gjærlåsen. Da siler du den over på ren ballong. Bruk en hevert for å unngå grumset. Vask gjærlåsen og sett den på igjen. Senk lagringstemperaturen, sett dunken i kjelleren eller i boden. La den stå i 3-4 måneder.

Sil vinen for andre gang over på ren ballong, bruk også denne gangen hevert. La vinen stå i ytterligere noen måneder før du siler den med hevert over på rene, kokte flasker som korkes. Korkene må ligge i varmt vann, da er de lettest å sette på. Vinen kan nå lagres en sommer eller to, men smaker godt også første året.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13655)
Kategori: Vinlegging
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-18
Oppdatert dato:2003-05-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.