Surpølse fra Akershus





Surpølse fra Akershus inneholder 138 Kalorier, 16 g Karbo, 16 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Surpølse fra Akershus har beregnet å ha følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Surpølse fra Akershus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
3literblod
1kgbyggryn
1sspepper
3sssalt
1sstimian
litt muskatnøtt
litt allehånde
rugmel


Annonse



Næringsdeklarasjon for Surpølse fra Akershus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier138.135 608.49Kcal
Protein16.03650.87gram
Karbohydrat16.18656.96gram
Kostfiber2.71110.03gram
Fett0.4317.46gram
Mettet fett0.052.03gram
Salt1.6567.12gram
Pris på oppskriftenKr 5.05Kr 205.05Kroner
Hele oppskriften veier4 060 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La grynene ligge i bløt i blodet natten over. Ha i salt og krydder. Rør deretter inn så mye rugmel at tvaren så vidt står i røra.

Fyll tynne tarmer ¾ fulle, bind for med sterkt garn. Legg pølsene lagvis i grovt salt i butt eller krukke. Etter ca 2 uker får pølsene en litt syrlig smak og er da ferdige til bruk.

Pølsene vannes over natten og prikkes med nål før de kokes i ca 1 time. Stek de kokte pølsene i fleskefett og server lettsaltet flesk ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13491)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-13
Oppdatert dato:2003-05-13
Lesere: 2519 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.