Surpølse fra Røros 2



Surpølse fra Røros 2 inneholder 116 Kalorier, 6 g Karbo, 19 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Surpølse fra Røros 2 har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Surpølse fra Røros 2 er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere: 7383 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
10kginnmat og avskjær fra sau
Ca 2,5kgtalg
1kghelgryn, byggryn
2stkløker
18tssalt
3tstimian
400grsalt
0,5kopp(er)eddik, 7%




Næringsdeklarasjon for Surpølse fra Røros 2!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier115.5313 829.17Kcal
Protein18.552 220.47gram
Karbohydrat5.63673.92gram
Kostfiber0.99118.50gram
Fett1.87223.84gram
Mettet fett0.033.59gram
Salt4.41528.38gram
Pris på oppskriftenKr 11.19Kr 1 339.47Kroner
Hele oppskriften veier11 970 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo19,49 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Surpølse er en gammel rett fra Rørosdistriktet, og varierer fra bygd til bygd og fra gard til gard. Uansett "korrekt" oppskrift er det ikke tilrådelig å forsøke seg på denne retten uten erfaren hjelp første gangen. Surpølse forutsetter en god porsjon "feeling". Et vellykket resultat er ytterst velsmakende og det er ikke vanskelig å bli en livsvarig tilhenger av denne retten. Denne oppskriften ble brukt i Aspå´s slakterforretning på Røros.

Melgrynene legges i tøypose som legges i vann ca 1 døgn og kokes deretter i kjøttkraften, fra kokingen av sau. Innmat og talg kokes. Blandingen males og alt blir så blandet til en grøt og krydres og saltes med pepper, timian og salt. Tilsett eddik.

Lag pølsen med kjøttkvern og pølsehorn. Det er en fordel at kjøttmassen er noe varm. Pølsene forvelles i kokende vann i ca 10 minutter. Heng de så opp i et lunt rom en ukes tid. Da er den klar til bruk, men skal deretter oppbevares kjølig. Kan også fryses.

Ved bruk gjennomvarmes den i stekeskuff og brunes deretter i panne på ovnen. Pølsen stekes i sitt eget fett, og sprekker ofte. Skinnet blir helt sprøtt. Server sammen med kokte poteter og kålrabi. Fra gammelt av ble det brukt bare potet. Hjemmebakt flatbrød hørte selvfølgelig med. Som drikke passer hjemmebrygget øl.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13945)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-23
Oppdatert dato:2003-05-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.