Surpølse fra Røros 2 inneholder
116 Kalorier,
6 g Karbo,
19 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Surpølse fra Røros 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Surpølse fra Røros 2 er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7383 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Surpølse fra Røros 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 115.53 | 13 829.17 | Kcal |
Protein | 18.55 | 2 220.47 | gram |
Karbohydrat | 5.63 | 673.92 | gram |
Kostfiber | 0.99 | 118.50 | gram |
Fett | 1.87 | 223.84 | gram |
Mettet fett | 0.03 | 3.59 | gram |
Salt | 4.41 | 528.38 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 11.19 | Kr 1 339.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 11 970 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,49 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Surpølse er en gammel rett fra Rørosdistriktet, og varierer fra bygd til bygd og fra gard til gard. Uansett "korrekt" oppskrift er det ikke tilrådelig å forsøke seg på denne retten uten erfaren hjelp første gangen. Surpølse forutsetter en god porsjon "feeling". Et vellykket resultat er ytterst velsmakende og det er ikke vanskelig å bli en livsvarig tilhenger av denne retten.
Denne oppskriften ble brukt i Aspå´s slakterforretning på Røros.
Melgrynene legges i tøypose som legges i vann ca 1 døgn og kokes deretter i kjøttkraften, fra kokingen av sau.
Innmat og talg kokes. Blandingen males og alt blir så blandet til en grøt og krydres og saltes med pepper, timian og salt. Tilsett eddik.
Lag pølsen med kjøttkvern og pølsehorn. Det er en fordel at kjøttmassen er noe varm.
Pølsene forvelles i kokende vann i ca 10 minutter. Heng de så opp i et lunt rom en ukes tid. Da er den klar til bruk, men skal deretter oppbevares kjølig. Kan også fryses.
Ved bruk gjennomvarmes den i stekeskuff og brunes deretter i panne på ovnen. Pølsen stekes i sitt eget fett, og sprekker ofte. Skinnet blir helt sprøtt.
Server sammen med kokte poteter og kålrabi. Fra gammelt av ble det brukt bare potet. Hjemmebakt flatbrød hørte selvfølgelig med. Som drikke passer hjemmebrygget øl.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13945)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-23
Oppdatert dato:2003-05-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.