Fotograf:
Ukjent Fotograf
Til topps med ”Four steps to Heaven”
18. juni ble den norske bartenderen Kristoffer Sandbakken (26 år) kåret
til Europeisk vinner av Roses Cup i København.
Årsaken var hans
cocktailoppskrift på ”Sweet Stranger”. – Når jeg første gang smakte på
cocktailen visste jeg at denne blandingen bare var helt riktig, forklarer
Sandbakken entusiastisk.
Kristoffer Sandbakken jobber til daglig på Emil & Samuel i Oslo. Deltakerne i
konkurransen fikk alle utdelt en liste over ingredienser de kunne benytte seg av
for å utvikle nye oppskrifter.
Med utgangspunkt i Bacardi Limón som består av Bacardi Superior blandet med
sitron, lime og grapefrukt, bygget jeg opp smaksuttrykket til ”Sweet Stranger”.
Ved å bruke smakstilsatt rom har man et ferdig og svært godt utgangspunkt å
bygge smaksutrykk på, derfor inngår den som en uerstattelig ingrediens i våre
mest populære cocktails og drinker.
Jeg fulgte den teoretiske tilnærmingen ”Four steps to Heaven” når jeg tenkte
oppbyggingen av oppskriften, som enkelt forklart innebærer: temperatur, balanse,
synergieffekt og ”strekking”. Temperatur er svært viktig for at cocktailen skal holde
seg frisk. Den riktige balansen oppnår du mellom syrlighet og sødme. Synergieffekt
oppnår du ved å forsterke smaksuttrykket, vanligvis ved bruk av lime eller jordbær.
Til slutt skal innholdet ”strekkes” og det betyr å gjøre cocktailen ”større” ved hjelp av
is eller blandevann.
- Sweet Stranger er et resultat at jeg virkelig forsto formelen ”Four steps to Heaven”
forklarer Sandbakken videre, som kun har vært bartender i to år. Førsteplassen oppleves
som en stor seier og inspirasjon til å jobbe videre med å utvikle gode smaker,
forklarer Sandbakken.
Til oss andre som kun er hobbybartendere og som ønsker å imponere på hjemmebane
har han følgende tips:
- Bruk alltid is i cocktails og drinker og husk at vi alle har forskjellig smak. Smak deg frem til
hva DU liker best i balansen mellom syrlighet og sødme. Da vil du finne ut hvor spennende
det er å lage dem, avslutter Sandbakken fornøyd. Oppskriften inneholder
163 Kalorier,
18 g Karbo,
1 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Sweet Stranger er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5893 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sweet Stranger!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 163.14 | 205.56 | Kcal |
Protein | 0.50 | 0.63 | gram |
Karbohydrat | 17.80 | 22.43 | gram |
Kostfiber | 0.51 | 0.64 | gram |
Fett | 0.08 | 0.10 | gram |
Mettet fett | 0.01 | 0.01 | gram |
Alkohol | 12.60 % | | | |
Salt | 0.01 | 0.01 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 17.25 | Kr 21.74 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 126 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 43,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Avkjøl et cocktailglass. Enten ved å fylle det med is eller å legge det inn i fryseren et par timer.
Press en halv pasjonsfrukt ned i et shakerglass og fyll så glasset med is.
Tilsett Bacard Limón,
Roses Cranberry, limejuice og sukkerlake. Rist innholdet i cirka 50 sekunder. Innholdet siles
deretter ned i det avkjølte cocktailglasset i en finmasket sil. Det er viktig at innholdet i pasjonsfrukten
ikke følger med.
Dekor:
Ta den andre halve pasjonsfrukten og drypp 2-3 dråper med Roses Strawberry ned i fruktkjøttet
og legg den til å flyte på overflaten av innholdet eller heng den fast på kanten av glasset.
Frukten bør smakes på!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kristoffer Sandbakken
(Intern: 27247)
Tilberedningstid:
1-10 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Cocktail
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-07-08
Oppdatert dato:2010-07-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift