Sylteagurker, svensk type inneholder
58 Kalorier,
14 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Sylteagurker, svensk type har beregnet å ha følgende allergener
Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sylteagurker, svensk type er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
11426 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Sylteagurker. svensk type!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 57.72 | 3 233.47 | Kcal |
Protein | 0.31 | 17.37 | gram |
Karbohydrat | 13.85 | 775.88 | gram |
Kostfiber | 0.36 | 20.17 | gram |
Fett | 0.04 | 2.24 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 2.66 | 148.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.44 | Kr 80.67 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 602 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 95,98 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La agurkene ligge en halvtime i kaldt vann så eventuelt sand og jord får løse seg opp. Bytt vann og skrubb hver agurk lett med en myk børste. Skyll agurkene i et par rene vann. Legg dem på kjøkkenpapir så vannet renner godt av.
Bland salt og vann til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. Legg agurkene i. Laken må dekke godt. Legg en tallerken på til press, og la agurkene ligge i laken natten over.
Sil laken opp i en stor bolle. Legg agurkene på glass sammen med dillblomster.
Kok opp eddik, vann og sukker. Rør av og til så sukkeret løser seg opp. Bland den varme eddiken med den kalde saltlaken. La det bli kaldt. Hell laken over agurkene.
Kok opp laken 3-4 ganger med 3-4 dagers mellomrom. La laken bli kald hver gang før den helles over agurkene igjen. Bland eventuelt i litt benzoesurt natron siste gang laken kokes opp. Konserveringsmidlet vil gjøre agurkene mer holdbare. Benzoesurt natron får du kjøpt på apotek.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9458)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Hermetisering
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-28
Oppdatert dato:2003-04-28
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift