1 sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Ostekrem:
4 plater gelatin
6 eggeplommer
1,5 dl melis
250 g mascarponeost
2-3 ss konjakk
6 eggehviter
Dynking:
1 dl sterk kaffe
1 dl Marsalavin (sherry eller portvin)
1 ss kakao
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form ved 160 °C i ca. 45 minutter.
Ostekrem:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn Mascarponeost (eller naturell kremost), konjakk og litt revet skall av appelsin og sitron. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i 1/2 dl kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
litt revet sjokolade på toppen.
Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle. Lag sukkerbrød. Avkjøl. Legg biter av dynket sukkerbrød, ostekrem og kakaodryss lagvis. Pynt med kakao og sjokolade på toppen. La desserten stå kjølig og trekke en stund før servering