Fotograf:
Melk.no
I tillegg til å være Italias nasjonaldessert, er denne kaken en av verdens mest kjente desserter. Kanskje ikke uten grunn? Oppskriften inneholder
276 Kalorier,
24 g Karbo,
6 g Protein og
17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tiramisu- Italias nasjonaldessert er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9753 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Tiramisu- Italias nasjonaldessert med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 276.04 | 2 725.90 | 454.32 | Kcal |
Protein | 6.48 | 63.99 | 10.66 | gram |
Karbohydrat | 23.75 | 234.53 | 39.09 | gram |
Kostfiber | 0.32 | 3.16 | 0.53 | gram |
Fett | 16.83 | 166.20 | 27.70 | gram |
Alkohol | 0.43 % | 4.25 | 0.71 | gram |
Mettet fett | 9.20 | 90.85 | 15.14 | gram |
Salt | 0.56 | 5.57 | 0.93 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.25 | Kr 91.34 | Kr 15.22 | .- |
Hele oppskriften veier | 988 totalt | 988 pr porsj | 165 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,41 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 6
stykker
I stekeovnen: 200 ° C, ca. 5 minutter (fingerkjeksene)
Lag fingerkjeksene. Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum. Visp eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret. Bland eggedosis og eggehviter. Sikt i melet og bland forsiktig. Dekk stekeplaten med bakepapir,
sprøyt massen i ca. 1 cm. lange striper og stek kjeksene.
Lag ostekremen.
Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis. Visp ost og crème fraîche til en jevn krem og
bland den med eggedosisen. Rør sammen kaffe og vin eller likør.
Bland kakaopulver og melis i en sikt.Kle en brødform innvendig med plastfolie. Dekk bunnen med kjeks. Dynk kjeksene med kaffeblandingen. Legg et lag ostekrem over.Sikt litt av kakaoblandingen over ostekremen, legg et nytt lag kjeks dynket med kaffeblanding og tilslutt resten av
ostekremen. Sikt resten av kakaoblandingen på toppen. La desserten stå kaldt til den skal serveres, gjerne en times tid i fryseren.
Løft desserten ut av formen ved hjelp av plastfoliet og anrett den på fat eller del den i porsjonsstykker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 2118968454)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Italia
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-01-19
Oppdatert dato:2014-01-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift