Fotograf:
Melk.no
En lett og frisk avslutning på et godt måltid, eller kanskje bare noe godt til kaffen? Oppskriften inneholder
258 Kalorier,
25 g Karbo,
6 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kesampai med appelsin og pinjekjerner er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2219 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kesampai med appelsin og pinjekjerner med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 257.75 | 3 294.87 | 274.57 | Kcal |
Protein | 5.95 | 76.06 | 6.34 | gram |
Karbohydrat | 24.60 | 314.47 | 26.21 | gram |
Kostfiber | 1.40 | 17.90 | 1.49 | gram |
Fett | 14.75 | 188.55 | 15.71 | gram |
Mettet fett | 7.33 | 93.70 | 7.81 | gram |
Salt | 0.18 | 2.32 | 0.19 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.41 | Kr 69.16 | Kr 5.76 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 278 totalt | 1 278 pr porsj | 107 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,17 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Ha havregryn og sukker i foodprosessoren og kjør grynene til de er blitt til mel. Ha i hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann. Kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du ikke samlet den, må du tilsette litt ekstra vann.
Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter.
Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og kle en springform eller paiform - 26 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel, og sett den kaldt i ytterlige 30 minutter. Forstek paibunnen i ovnen ved 190 ºC i 15 minutter.
Visp kesam, fløte, egg, sukker og finhakket appelsinskall sammen i en bolle. Hell fyllet i paibunnen, og dryss pinjekjernene over.
Demp varmen i ovnen til 160 ºC, og stek paien til fyllet er stivnet, ca 35 minutter. Avkjøl paien, og ta den ut av formen.
Pynt med bær eller frukt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30614)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessertpai/terte
Innlagt dato:2013-11-07
Oppdatert dato:2013-11-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift