Vaktel i fløtesaus



Vaktel i fløtesaus inneholder 180 Kalorier, 3 g Karbo, 8 g Protein og 15 g Fett pr 100 gr
Vaktel i fløtesaus har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Vaktel i fløtesaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 9349 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stkvaktler
3sssmør til bruning
2,5dlvann
2,5dlmelk
4stkenerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tssalt
3dlcremé fraîche

Saus:

2ss2 ss hvetemel utrørt i 1 dl kald melk
geitost
solbærsirup
sukkerkulør




Næringsdeklarasjon for Vaktel i fløtesaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier180.20583.58Kcal
Protein7.9925.88gram
Karbohydrat2.528.16gram
Kostfiber0.050.16gram
Fett15.3449.68gram
Mettet fett8.1926.52gram
Salt0.652.11gram
Pris på oppskriftenKr 7.92Kr 25.65Kroner
Hele oppskriften veier1 295 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo5,59 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vaktel, som er en liten fugl i fasanfamilien, legges til sakte tining i kjøleskap kvelden før. Tørk godt av med kjøkkenpapir og brun dem over svak varme med litt smør, gjerne i jerngryte. Når fuglene er pent brune over det hele har man i kokende vann og melk med støtte enerbær og créme fraîche. La det småkoke til vaktlene er møre og kjøttet begynner å løsne fra bena ,ca 30 minutter.

Ta vaktlene opp og hold dem varme innpakket i aluminiumsfolie mens du lager sausen. Hell sjyen gjennom sil tilbake i gryten. Gni alt gjennom silen. Her er det mye fin smak. La sjyen koke opp og rør inn jevningen. Mens sausen koker noen minutter, setter du farge med litt sukkerkolør, og smak med noen skiver geitost eller en skvett solbærsirup. Server på fat med skogsopp eller champignon. Godt tilbehør er smørdampede grønne aspargesbønner, poteter og rognebærgelé.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8084)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.