Fotograf:
Mat.no
Vannbakkels enkel inneholder
196 Kalorier,
16 g Karbo,
6 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Vannbakkels enkel har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Vannbakkels enkel er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 22 lesere
Lesere:
30135 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Vannbakkels enkel med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 196.45 | 949.25 | 79.10 | Kcal |
Protein | 6.17 | 29.81 | 2.48 | gram |
Karbohydrat | 16.43 | 79.39 | 6.62 | gram |
Kostfiber | 1.14 | 5.51 | 0.46 | gram |
Fett | 11.53 | 55.71 | 4.64 | gram |
Mettet fett | 6.19 | 29.91 | 2.49 | gram |
Salt | 0.21 | 1.00 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.96 | Kr 9.47 | Kr 0.79 | .- |
Hele oppskriften veier | 483 totalt | 483 pr porsj | 40 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 33,45 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Kok opp smør og vann i en kjele. hell på mel og to egg, og rør til det ser ut som gul gugge. Det er TUNGT å røre i den deigen. Deigen skal ikke renne, den skal være sånn at du må spa den ut på brettet med skjeer. Det er no forferdelig kliss, men det er det vannbakkels er all about. Denne oppskriften er til ca 10-12 herlige bakkels. Stek de på 175-200 grader i 30 minutter. Høres lenge ut, men det er så lenge det tar. Når de er ferdige tar du på melis, men ikke for mye, for da blir det bare kliss.
Tips:
Det ser ut som mindre mat enn det det blir. Hvis ikke en oppskrift er nok til to personer er det jammen to sultne personer det er snakk om.
Smør er et helvete å dele opp og veie og styre og årne med. Det er derfor man har slike flytesmør-ting. 100gram smør er 1dl. Enkelt og greit.
Smak:
Himmelsk! Du vil garantert ha mer, men blir veldig fort mett av dette her.
Pluss/minus:
+ Smaken
+ Du trenger ikke melk
- Tungt å røre
- Å vente i 30 minutter på at det skal steke er SELVPINING!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Gaffel.nu
(Intern: 3062)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-01-06
Oppdatert dato:2003-01-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift