Fotograf:Kim Holthe Yorkshirepudding er en britisk klassiker og tradisjonelt tilbehør til helstekt roastbiff eller stek. Puddingen suger til seg saus og kraft og blir dermed en skikkelig smaksbombe.
Ha melet i en bolle og tilsett melk blandet med vann.
Visp eggene og ha i bollen sammen med saltet. Rør kraftig til røren blir glatt og luftig. Røren behøver ikke å svelle.
Ha smeltet smør i porsjonsformer eller en stor form. Her kan du bruke sandkakeformer, andre små porsjonsformer eller en stor ildfast form. Helst skal formene varmes i ovnen med stekefettet i, før man har i røren. Dette for at det skal bli lettere å få "puddingene" ut av formen, og for at de skal få den karakteristiske formen.
Fordel røren i formen/formene og stek på 225° i ca. 25 minutter til de har hevet seg godt og fått en fin, mørk brunfarge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 12583)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett Land:
England Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2021-12-19