Oppskrifter med bjørnekjøtt.



Bjørn PS Undertegnede har smakt bjørn for mange år siden sammen med bever og krokodille.
Det er ikke så mye jeg husker om bjørnen enn at det smakte som annet viltkjøtt, elg ol. Krokodille er ganske lyst og smakte nydelig, mens bever har en litt kvalmende ettersmak som ikke falt i smak hos meg. Bever var som en gryterett, bjørn som biff mens krokodille var stekt og ovnsbakt med diverse urter.

Fakta om Bjørnekjøtt.

Stort dyr som vi har en liten bestand av i Norge. Utbredt i Russland, Canada og Alaska. Det lar seg gjøre å få tak i frossent eller ferskt kjøtt gjennom delikatesseforretninger til spredte tider på året. Prisen er høy. Smak ligner elgkjøtt. Kjøttet bør marineres før tilberedning. Vær obs på at bjørne fett harskner fort. Og kjøttet må være gjennomstekt pga fare for trikiner.
Brunbjørn er rødlistet

Bruksområde.

Stekes. Bruk tilberedning som elg feks. Kan og røkes.




De mest populære oppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Grizzly bjørne gryte5.287.75.67.33.7
Bjørne biffer med gresk krydderblading4.5205.30.716.315.2
Svart bjørn gryte4.5104.177.73.8
Bjørnestek 23.5134.20.116.17.7
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.