PS Undertegnede har smakt bjørn for mange år siden sammen med bever og krokodille.
Det er ikke så mye jeg husker om bjørnen enn at det smakte som annet viltkjøtt, elg ol. Krokodille er ganske lyst og smakte nydelig, mens bever har en litt kvalmende ettersmak som ikke falt i smak hos meg. Bever var som en gryterett, bjørn som biff mens krokodille var stekt og ovnsbakt med diverse urter.
Fakta om Bjørnekjøtt.
Stort dyr som vi har en liten bestand av i Norge. Utbredt i Russland, Canada og Alaska. Det lar seg gjøre å få tak i frossent eller ferskt kjøtt gjennom delikatesseforretninger til spredte tider på året. Prisen er høy. Smak ligner elgkjøtt. Kjøttet bør marineres før tilberedning. Vær obs på at bjørne fett harskner fort. Og kjøttet må være gjennomstekt pga fare for trikiner.
Brunbjørn er rødlistet
Bruksområde.
Stekes. Bruk tilberedning som elg feks. Kan og røkes.